Swedish Coffee
En drink med nybryggt kaffe, Lihnells Blended Whisky och len grädde. Perfekt för kalla vinterkvällar eller som avslutning på en mysig middag.
Ingredienser:
- 4 cl Lihnells Blended Whisky
- 2 tsk brunt farinsocker
- Nybryggt kaffe (cirka 12 cl)
- Lättvispad grädde
Gör så här:
- Förvärm ett värmetåligt glas genom att fylla det med hett vatten. Häll ut vattnet innan du börjar.
- Tillsätt farinsockret i glaset och häll över Whiskyn.
- Rör om tills sockret löst sig.
- Fyll upp glaset med nybryggt kaffe, lämna ett par centimeter kvar till kanten.
- Toppa försiktigt med lättvispad grädde genom att hälla den över baksidan av en sked, så att den flyter ovanpå kaffet.
Tips:
Använd en grädde som är lätt vispad för att skapa en mjuk och följsam topp.
Servering:
Swedish Coffee serveras gärna i ett tjockare glas med fot och för den som vill kan man alltid avsluta med att pudra över lite kakao eller garnera med ett par kaffebönor.