Lihnell´s Whisky Sour
Unna dig en härlig whisky sour, där syrliga och söta smaker möts med en twist av fatkaraktär och ett krämigt skum.
Ingredienser:
5cl Lihnell’s Blended Whisky
3cl citronjuice
2cl sockerlag
1 äggvita
Angostura Bitter
is
Sockerlag:
Gör sockerlag i en mindre kastrull, vi använder oss av 1 del vatten och 2 delar socker. När vattnet nått en temperatur på ca 50-60 grader löser sig sockret bra. Använd visp och se till att vispa i botten så att sockret inte blir bränt. Låt svalna. Häll sedan upp i en flaska.
Gör såhär:
Häll ner whisky, citronjuice, sockerlag och äggvita i shakern.
Skaka ordentligt utan is för att bygga upp skum.
Skaka igen med is tills drinken blir kall.
Häll försiktigt ner i ett lämpligt glas, isbitarna ska vara kvar i shakern och det skall bildas en vit skumkrona på toppen av drinken.
Garnera med några stänk Angostura Bitter.